Výzva Karlu Březinovi

10. 10. 2011

Klub zastupitelů TOP 09 na základě dnes zveřejněného návrhu na podání obžaloby znovu žádá, aby pan 1. náměstek pražského primátora Karel Březina vyvodil z trestního stíhání za zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění vedeného proti jeho osobě politickou odpovědnost a vzdal se výkonu funkce radního HMP a také všech funkcí ve společnostech s majetkovou účastí hl. m. Prahy.

Respekt k zákonům ČR patří k základním principům, na kterých stojí demokratická společnost a tedy i Česká republika.Trestní obvinění I. náměstka pražského primátora Karla Březiny (ČSSD) protikorupční policií v důsledku důvodného podezření ze spáchání trestného činu je natolik závažnou trestněprávní skutečností, že neumožňuje její koexistenci s vykonávanou funkcí radního hlavního města Prahy.

V souvislosti s touto kauzou by bylo vhodné, kdyby pan primátor HMP Bohuslav Svoboda zvážil smysluplnost dalšího pokračování Rady hlavního města Prahy.

Tomáš Hudeček, předseda Klubu zastupitelů TOP 09 při ZHMP