Výkony radních Prahy 12: Podvody nebo neschopnost

14. 3. 2016

Na 11. zasedání Zastupitelstva Městské části Praha 12 se řešila směnná smlouva na pozemky v centru Komořan. Tato směnná smlouva by mohla Komořanům přinést zkrášlení jejich náměstí přímo v centru. Na druhou stranu tato smlouva vůbec neřeší dopravní situaci v ulici Revoluce, což by do budoucna mohlo mít zcela fatální následky. Koaličních hlasů ale bylo dost a tím by mohla celá věc skončit. Jenže opak je pravdou. Schválený materiál totiž obsahuje celou řadu zásadních omylů, počínaje chybnými posudky na cenu směňovaných pozemků. Je tak otázkou, jestli je vůbec směnná smlouva platná.

Není to navíc poprvé, kdy rada, ve které má nejvíce zástupců hnutí ANO, schválila bez mrknutí oka podobně vadný materiál. Musíme se ptát, zda návrh směnné smlouvy četl alespoň jeho předkladatel Michal Pinc, neuvolněný místostarosta za ANO. Nebo jen jako pošťák nosí svým kolegům z rady materiály, které připravuje někdo jiný. Někdo, komu záleží víc na osobním prospěchu než obyvatelích naší městské části. Napovídal by tomu i fakt, že opozici je upíráno právo a dostatečný čas se s materiály seznámit a zastupitelstvo je dostává na stůl v okamžiku zasedání.

Je to opravdu jen nedbalost radních z ANO, ČSSD a Změny pro Prahu 12, včetně starostky Daniely Rázkové z KDU-ČSL? Nebo jde o něco výrazně horšího, ale naštěstí postižitelného podle trestního práva?

TOP 09 proto vyzývá koalici k novému projednání smlouvy v Zastupitelstvu MČ Praha 12 a zodpovězení souvisejících otázek, které budou jistě zajímat i veřejnost. TOP 09 má zájem na smysluplném vyřešení neutěšené situace v Komořanech.

Petr Šula, Klub zastupitelů TOP 09

Štítky
Osobnosti: Petr Šula
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme