Vyjádření Jiřího Pospíšila k článku Janka Kroupy na Seznam Zprávy

29. 6. 2022

Pana Dovhomilju neznám, nikdy jsem ho neviděl a nepřijde mi vhodné, abych komentoval výpověď člověka, který je v případu obviněný.

Osobně budu ale chtít co nejdříve vypovídat u policie jako svědek. V této věci dnes oficiálně požádám NCOZ, abych mohl na slova pana Dovhomilji reagovat a jeho nepravdy vyvrátit.

Připadá mi ale při nejmenším zvláštní, že obviněný Dovhomilja nejprve podá mnohahodinovou výpověď novináři a teprve poté se vydá vypovídat na policii. Podobnou situaci i se stejným obsazením jsme zažili už v případě kauzy Budišov. I tehdy novinář nabídl zaručenou výpověď svědka, který hovořil o dotačním podvodu. Někteří kvůli této výpovědi skončili ve vězení, aby se pak po letech ukázalo, že svědek lhal a novináře zaslepila touha po senzaci. Já samozřejmě neznám motivaci Pavla Dovhomilji a ani Janka Kroupy. Nicméně jejich modus operandi je velmi podobný..

I jako bývalému ministru spravedlnosti, který se podílel na očistě justice, mi nezbývá než zopakovat, že bychom měli policii a státní zástupce nechat konat. A do vyšetřování by nemělo být zasahováno. Ani politiky, ani novináři.

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme