Vyjádření Jiřího Pospíšila k článku Deníku N

31. 8. 2023

Zásadně odmítám nařčení Deník N, že jsem byl vlastníkem či uživatelem šifrovaného telefonu. To už není ani dezinformace, ale prachsprostá lež. Ta má jediný cíl diskreditovat mou osobu stejně tak, jak se o to snaží hnutí PRAHA SOBĚ. Asi nebude náhoda, že má Praha Sobě mezi sponzory stejného člověka jako Deník N… Odmítám přistupovat na tuhle formu politického boje a budu se bránit právní cestou.

Ačkoli nemám (očividně narozdíl od novinářů z Deníku N) přístup do policejního spisu, je zcela evidentní, že jsem se žádného nezákonného jednání, které nyní naznačuje Praha Sobě, nedopustil, jinak by byly tyto informace ve spise a policie by podle toho konala. Článek Deníku N a pasáže z policejního spisu jasně potvrzují, že s kauzou Dozimetr jsem nikdy neměl a nemám nic společného. Nejsem v ní podezřelý, natož obviněný.

Věřím v zákony a právní systém ČR a doufám, že bude kauza Dozimetr nezávisle prošetřena a že všichni, kdo jsou do ní skutečně zapleteni, budou odhaleni, a vyzývám pana Čižinského, aby ustal s těmito absurdními politickými výpady a výroky, kterými znevažuje náš právní systém.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme