Vorlíčková: Zprůhledňujeme veřejné zakázky na odboru IT

21. 2. 2012

„Musím přiznat, že jsem se inspirovala u jiných magistrátních měst, například u Ostravy, či Jablonce nad Nisou. Tam díky elektronické aukci šetří za mobilní volání a za související datové služby až desítky procent z původních cen,“ vysvětluje svůj záměr uspořádat nové výběrové řízení radní pro oblast informačních technologií Eva Vorlíčková.

Rozhodujícím faktorem pro myšlenku uspořádání nového výběrového řízení je právě snaha o snížení ceny za poskytování mobilních služeb elektronických komunikací. Důvod pro pořádání nové soutěže je jednoduchý - magistrát totiž volá částečně za ceny z roku 2003 a částečně za ceny z roku 2009, kdy proběhla veřejná soutěž na mobilního operátora. Tuto soutěž vyhrála společnost Telefonica O2 Czech Republic. Na základě výběrového řízení byla dne 7.10.2011 podepsána nová smlouva tehdejším ředitelem odboru informatiky Ing. Martinem Vimrem. Nyní postupně probíhá převod čísel od původního operátora T-Mobile, se kterým byla smlouva podepsána dne 3.10.2001 a dne 2.7.2003 byla pozměněna na nové ceny, právě ke společnosti Telefonica O2 Czech Republic.

Eva Vorlíčková se ale podivuje nad tím, že se smlouva ze soutěže z roku 2009 uzavřela až koncem roku 2011: “Je totiž obecně známá skutečnost, že díky konkurenci operátoři své služby každý rok zlevňují. Magistrát tak vlastně volá v roce 2012 díky postupnému převodu služeb k novému operátorovi za ceny vysoutěžené v roce 2009 a částečně ještě za ceny z roku 2003 a to je pro město jistě nevýhodné.”

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme