TOP tým pomohl v předvolební kampani víc, než si myslíte

20. 11. 2013

Je tomu více jak čtrnáct dní, kdy byly uzavřeny volební místnosti, sečteny všechny hlasy a oznámeny výsledky předčasných voleb. V Praze znovu zvítězila TOP 09, které se podařilo získat velmi slušných sedm křesel v Poslanecké sněmovně. Vzhledem k velmi krátkému časovému rozmezí mezi vyhlášením termínu voleb koncem srpna a jejich konáním na konci října, byl potřeba každý schopný a ochotný dobrovolník. I proto byl TOP tým velmi poctěn oslovením ze strany vedení pražské TOP 09.

„Letošní předčasné parlamentní volby byly pro TOP tým, vzhledem k jeho vzniku v roce 2011, premiérové. Po pozitivně hodnocené spolupráci kolem senátních a prezidentských voleb ze strany vedení pražské TOP 09 jsme byli velmi rádi, že naše sdružení bylo opět osloveno ke spolupráci na předvolební kampani,“ uvedl Jan Kavalírek, předseda občanského sdružení TOP tým. „Předvolební kampaně se aktivně zúčastnilo téměř čtyřicet členů našeho sdružení, kteří byli k dispozici všude tam, kde je bylo zrovna potřeba. Zúčastnili se každé významné předvolební akce, což je skvělé. Dva z nás (Jana Cagašová a Jan Petr) byli dokonce i na kandidátní listině. Dovolím si proto tvrdit, že jsme tak měli možnost výraznou měrou pomoci k velmi dobrému výsledku naší strany TOP 09 v Praze.“ doplnil Kavalírek.

Z předvolebních akcí, které proběhly na území hlavního města Prahy a u kterých velkou měrou asistovali dobrovolníci z řad TOP týmu, jmenujme například oficiální zahájení předvolební kampaně 20. září v rámci speciální tramvajové Linky TOP 09 za účasti předních představitelů TOP 09, plavbu lodí pod názvem „Víme, kam plujeme“ (Parník s Karlem), koncert „Chci demokracii i po víkendu“ nebo také na akci „Víme, kam jedeme - S Karlem Prahou po kolejích“.

Důležitým prostředkem sdružení pro komunikaci v předvolebním období se stala i facebooková stránka TOP týmu (www.facebook.com/TOPtym), kterou rekordní množství uživatelů této sociální sítě. 

Členy TOP týmu bylo možné také zahlédnout i v obecenstvu koncertu s názvem „Nikagdá nezabudněm“ na Staroměstském náměstí, dále aktivně pomáhali s pravidelným a hlavně úspěšným posezením „Na pivo s Karlem“. Někteří z nich se zúčastnili „Běhu proti totalitě“ nebo na běžeckém happeningu Markéty Adamové, úspěšné kandidátky do Poslanecké sněmovny. Nesmíme také samozřejmě zapomenout na letákové kampaně ve stanicích metra. 

Vzhledem k blížícím se volbám do Evropského parlamentu, na Magistrát hl. města Prahy a do obecních zastupitelstev je důležité, že vzájemná spolupráce s TOP 09 je efektivní a funguje na vysoké úrovni. 

Těšíme se na další výzvy!

Autor: Petr Kučera

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme