TOP 09: Za pád lávky v Troji musí vedení města převzít politickou odpovědnost

13. 12. 2017

Město jako správce majetku v případě lávky v Troji vážně selhalo v otázce bezpečnosti. Zastupitelé za TOP 09 proto žádají, aby vedení města vyvodilo politickou odpovědnost. Na zítřejším jednání zastupitelstva navrhnou, aby primátorka Adriana Krnáčová (ANO) odvolala gesčně zodpovědného náměstka Petra Dolínka (ČSSD) nebo sama rezignovala.

„Všichni radní už od poloviny loňského roku věděli, v jak špatném stavu je lávka v Troji. I když mohli předejít zranění svých občanů, nic neudělali. To je nepřijatelné," řekl předseda klubu zastupitelů za TOP 09 Václav Novotný a dodal: „Primátorka krátce po této nešťastné události uvedla, že v západních zemích je zcela standartní, aby zodpovědný politik vyvodil po takové události odpovědnost. Nepřímo tak ukázala na svého náměstka Dolínka. Měla by svá slova potvrdit, nebo odpovědnost vyvodit sama.“  

Podle zastupitelů TOP 09 je za zřícení lávky v Praze-Troji, kterou využívaly tisíce lidí, zodpovědný nejen ten, kdo měl její technický stav na starosti, ale také ten, kdo nese za tuto správu města  politickou odpovědnost.

"Vinu můžeme hledat u ředitele Technické správy komunikací, která má údržbu pražských mostů na starosti. Předpokládáme, že o jeho dalším osudu rozhodne detailní prošetření celé této nešťastné události. Ale v takto závažném případě je důležitá rovněž odpovědnost politická. A ta ukazuje na radní. Ti o problému věděli a nezabránili zřícení s tragickými následky pro občany," uvedl Václav Novotný (TOP 09).

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme