TOP 09: Vedení Prahy zbaběle utíká před zodpovědností

19. 10. 2017

Opoziční TOP 09 v zastupitelstvu hlavního města Prahy dlouhodobě prosazuje rozvoj města a dobudování Městského okruhu v Praze. Realizací této klíčové dopravní infrastruktury a s ní souvisejících staveb se dnes mělo zabývat mimořádné jednání zastupitelstva, svolané na návrh klubu TOP 09 a nezávislých ve spolupráci s ODS. Pražská vláda vedená primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) ale jakémukoliv posunu brání už přes půl roku. Neúčast koaličních zastupitelů na dnešním jednání považuje TOP 09 za zbabělý útěk před zodpovědností.

„Naším cílem je, aby po měsících bezdůvodných odkladů bylo konečně přijato rozhodnutí a mohla začít realizace klíčové dopravní tepny. Městský okruh je v zájmu celé Prahy. To, že členové rady na dnešní jednání zastupitelstva vůbec nedorazili, považujeme za výsměch voličům. Podle mého názoru je to čizbabělost,“ říká předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislých Václav Novotný na adresu pražské vlády ANO, ČSSD a Trojkoalice KDU-ČSL, STAN a Zelených.

Radní nemají odvahu přijít na zastupitelstvo a věcně jednat o vážných problémech pražské dopravy. Adriana Krnáčová se za ANO ucházela o hlasy voličů s heslem ,Nekecáme, makáme‘. Její náměstek Petr Dolínek na billboardech ČSSD hlásá ,Okruh za každou cenu‘. Realita je však jiná. Členové rady za ANO a ČSSD jsou zřejmě ve vleku Trojkoalice, která dlouhodobě sabotuje všechny přípravné práce. My přitom už více než půl roku koalici nabízíme opoziční hlasy, aby práce na Městském okruhu mohly konečně začít," pokračuje Václav Novotný, který letos kandiduje do Poslanecké sněmovny na 4. místě pražské volební listiny.

Podle klub TOP 09 a nezávislých se ukazuje, že členové pražské koalice vedené primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) jsou rozhodnuti nedělat vůbec nic nejméně do doby uzavření volebních místností. Podle TOP 09 však k tomu není žádný důvod a Městský okruh se má řešit bez zbytečných odkladů.

„Každý z 11 radních hlavního města Prahy a 16 předsedů magistrátních výborů měsíčně dostává statisícové odměny z peněz daňových poplatníků, aby pracovali v jejich prospěch. To, že dnešní jednání zastupitelstva sabotovali, je podle nás důkazem zbabělého útěku před zodpovědností, vyplývající z dobře placených funkcí,“ zdůrazňuje předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislých Václav Novotný a uzavírá: „Byl bych moc rád, kdyby se voliči v nadcházejících volbách rozhodovali podle reálných pracovních výsledků, ne podle planých slibů a rozdaných koblih.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme