TOP 09 v Praze nabídne přes 600 osobností pro komunální volby

16. 8. 2018

TOP 09 do podzimních komunálních voleb v Praze podala celkem 32 kandidátek, z nichž necelou polovinu tvoří koalice a sdružení stran a hnutí. Pod hlavičkou strany kandiduje přes šest set lidí.

„Praha potřebuje dobré vedení, které má vizi a zajistí potřebné investice. Jsem přesvědčen, že toto naši kandidáti nabízí. Mám velkou radost, že v Praze a v jednotlivých městských částech se tolik lidí rozhodlo kandidovat za TOP 09 a my tak můžeme voličům nabídnout opravdu kvalitní osobnosti,“ říká předseda TOP 09 Praha Jakub Lepš.

Mezi kandidáty jsou současní starostové městských částí, členové zastupitelstev i odborníci. Kandidátku na Praze 6, kde jde TOP 09 do voleb v koalici s KDU-ČSL, vede současný starosta Ondřej Kolář. Mezi priority koalice s názvem KLID patří například ochrana životního prostředí nebo dobrá strategie při investicích. „Chceme se zaměřit především na transparentní a odpovědné hospodaření a účelové investice, podporu programů zlepšujících životní prostředí. Budeme pokračovat v námi nastoleném trendu otevírání radnice a zapojování aktivní občanské veřejnosti do procesů rozhodování a řízení samosprávy,“ říká starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

V Praze Čakovicích figuruje na společné kandidátce TOP 09 a ODS současný místostarosta Michal Motyčka, ředitel hotelu U Zlaté Studně, který pod jeho vedením získal mnoho ocenění i titul nejlepší restaurace v České republice. Dvojkou vysočanské kandidátky je stomatolog a předseda představenstva Polikliniky Prosek Michal Mašek, předseda TOP 09 Praha 9 a zastupitel městské části. Svůj úkol v budoucím zastupitelstvu vidí jasně: „Chybí lékaři i sestry, o tom se přesvědčí každý, kdo je nucen trávit hodiny v čekárnách. Nemáme ambice spasit celostátní zdravotnictví, ale dalším rozvojem Polikliniky Prosek zajistíme obyvatelům Prahy 9 i jejího okolí dostupnou a kvalitní zdravotní péči.“

Kandidáti TOP 09 a nezávislé osobnosti z kandidátky v Praze 12 plánují stavbu okruhu Komořan, transparentní zadávání veřejných zakázek, podporu školství a vybudování Modřanského parku. „Chci ukázat, že politiku je možné dělat jako skutečnou službu veřejnosti. Celé 4 roky spolupracuji s občany a se spolky v naší městské části. Připravil jsem například návrh na zpracování územní studie pro oblast Kamýku,“ říká současný zastupitel a lídr kandidátky Petr Šula (TOP 09).

Koaliční kandidátku na magistrát hlavního města Prahy vede předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. Informace o všech kandidátech do zastupitelstva jsou k dispozici na webu spojenapraha.cz.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha