TOP 09 trvá na projednání Městského okruhu na nadcházejícím zastupitelstvu

Prohlášení klubu TOP 09 a Nezávislých

12. 9. 2017

V případě, že současná pražská koalice pod vedením primátorky Adriany Krnáčové (ANO) na program čtvrtečního jednání zastupitelstva hlavního města Prahy nepředloží materiál týkající se dostavby Městského okruhu, TOP 09 zváží svolání mimořádného zastupitelstva, a to ještě před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny PČR. Přestože byla na dnešním jednání Rady hlavního města Prahy schválena projektová dokumentace k dostavbě Městského okruhu, radní se nebyli schopni dohodnout na termínu, kdy věc projednají zastupitelé hlavního města Prahy.

“Přestože byl příslušný materiál na dnešní radě schválen, dohady členů koaliční rady o termínu předložení této problematiky na jednání zastupitelstva jasně dokazují, že současná rada toto pro Pražany klíčové téma oddaluje, jak jen to jde. Materiál je hotový a neexistuje žádný důvod pro zbytečné odkládání. Podle mého názoru nejde vůbec o okruh, ale o udržení se křesel. Jak jinak si vysvětlovat, že vedení Prahy se přiklání k tomu věc projednat až po říjnových volbách? Protože pan náměstek Dolínek (ČSSD), který je zodpovědný za oblast dopravy, bude zvolen do Poslanecké sněmovny a osud dostavby Městského okruhu mu poté bude naprosto lhostejný,” uvedl k tomu předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a Nezávislých Václav Novotný.

Podle klubu TOP 09 a Nezávislí se jedná o nehoráznou manipulaci s tak závažným problémem Prahy a pohrdání potřebami všech obyvatelů Prahy. V případě, že materiál týkající se zadání projektové dokumentace na dostavbu Městského okruhu nebude zařazen na čtvrteční jednání zastupitelstva hlavního města Prahy, klub TOP 09 udělá vše proto, aby bylo kvůli tomuto materiálu svoláno mimořádné jednání zastupitelstva, a to ještě před říjnovými volbami. “Považujeme za důležité, aby strany současné vládní pražské koalice daly v hlasování jasně najevo, co si o problematice myslí a přestaly veřejnost tahat za nos,“ dodal na závěr Václav Novotný. 

Václav Novotný, předseda klubu zastupitelů 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme