TOP 09 spustila Tunelbus, ze Smíchova na Hradčanskou jede 10 minut

17. 9. 2018

Cestování po Praze mezi Smíchovem a Dejvicemi bude až o 10 minut rychlejší. TOP 09 v rámci své předvolební kampaně spustila speciální autobusovou linku Tunelbus. Přímé spojení mezi těmito částmi chybí, nyní si ale mohou lidé výrazně zkrátit cestu, a také diskutovat s kandidáty TOP 09 v Praze 5. 

„Snažili jsme se přesvědčit pražský magistrát, aby tunelbus z naší městské části pro cestující zavedl. Vedení Prahy se k tomu však nemělo. Proto jsme se rozhodli, že budeme lidi vozit sami a ukážeme, že pro občany naší městské části umíme zajistit pohodlnější dopravu,“ říká starosta Prahy 5 Pavel Richter, který je lídrem kandidátky TOP 09 do zastupitelstva.

Přitom občané mohli tunelbusem cestovat už loni na podzim, magistrát to odmítl. „Nerozumím tomu, že vedení města nechce vyzkoušet životaschopnost projektu, který by zkrátil lidem cestu po Praze až o dvacet minut. Tunelbus chtějí občané Prahy 5 i dalších městských částí a podporují ho také odborníci na dopravu. Vedení hlavního města to ignoruje. Přitom jedním z důvodů pro stavbu tunelu Blanka, kterým by tunelbus jezdil, byla právě úspora času při cestování,“ uvedl starosta Prahy 5 Pavel Richter (TOP 09).

Zavedení stálého spojení mezi Andělem a Hradčanskou je jednou z priorit, kterou bude TOP 09 prosazovat. „V dalším období budeme pracovat na tom, aby se spustil zkušební provoz tunelbusové linky. Věřím, že i díky této kampani se ukážou její výhody a v dohledné době budeme všichni jezdit ze Smíchova do Dejvic výrazně rychleji,“ dodal Pavel Richter (TOP 09).

Tunelbus je součástí kontaktní kampaně, kterou TOP 09 na Praze 5 odstartovala na konci minulého týdne. „Předvolební kampaň znamená pro většinu lidí letáky, nafukovací balónky a stánky na větších zastávkách. My nabízíme něco navíc. Chceme se s lidmi setkávat, aby měli představu, co pro ně ve vedení radnice uděláme. Těšíme se na každého, kdo se přijde přesvědčit, že TOP 09 umí Prahu 5 udělat příjemnější pro její občany,“ řekl lídr kandidátky TOP 09 na Praze 5. Pavel Richter.

Svézt se tunelbusem společně s kandidáty TOP 09 mohou lidé každý den od 16:00 do 19:00 vždy po 30 minutách. Trasa tunelbusu vede z ulice Stroupežnického (naproti hotelu Angelo) na Hradčanskou. Občané mohou s kandidáty TOP 09 do zastupitelstva Prahy 5 diskutovat i na speciálních kioscích na Andělu u stanice metra, na Kavalírce na rohu Musílkové a Plzeňské nebo na Barrandově na Tilleho náměstí.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme