TOP 09 Praha: V době koronaviru je zvyšování jízdného v MHD nevhodné. ROPID musí hledat úspory.

11. 8. 2020

TOP 09 Praha nesouhlasí se zvyšováním stávající výše jízdného v pražské MHD. Takové usnesení přijal krajský výbor strany na svém pondělním jednání. Zvýšení jízdného v době koronaviru považuje TOP 09 za nevhodné.

V situaci letošní bezprecedentní zdravotní krize, jejíž dopady na ekonomiku Prahy dále zhoršuje neschopnost současné české vlády, je podle zástupců pražské TOP 09 zvyšování jízdného nešťastně načasované a v první řadě je nutné hledat úspory na straně ROPIDu. TOP 09 o tom bude jednat s koaličními partnery. Krajský výbor dále zaujal stanovisko k otázce parkovného v Praze.

“Auto patří do města, nelze trestat Pražana za to, že má auto. Řidič, který platí za své místo v modré zóně, musí mít právo na zvýhodněné parkování i v jiných částech Prahy,” říká předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.

Zástupci TOP 09 proto předložili Radě hl. m. Prahy usnesení, které požaduje rozšíření možnosti zvýhodněného parkování Pražanů na území hlavního města.

“Naše usnesení bylo radou přijato koncem června a na svém stanovisku nadále trváme. O jeho naplnění budeme jednat s koaličními partnery,“ uzavírá Pospíšil.

Celé usnesení krajského výboru TOP 09 Praha z 10. 8. 2020: 

  • V situaci letošní bezprecedentní zdravotní krize, jejíž dopady na ekonomiku Prahy dále zhoršuje neschopnost současné české vlády, je ohledně dopravy v první řadě nutné hledat úspory na straně ROPIDu.

  • KV TOP 09 Praha nesouhlasí se zvyšováním stávající výše jízdného v pražské MHD.

  • KV TOP 09 Praha dále trvá na naplnění usnesení rady hl. m. Prahy z 22. června 2020, předloženého zástupci TOP 09, které požaduje rozšíření možnosti zvýhodněného parkování Pražanů na území hlavního města.

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme