TOP 09 Praha se připojila k mezinárodní kampani Vlajka pro Tibet

10. 3. 2020

Stejně jako v posledních letech se i letos zástupci pražské TOP 09 připojili k mezinárodní kampani Vlajka pro Tibet. Mimo pražského magistrátu zavlála 10. března vlajka i na dalších pražských městských částech, na kterých má TOP 09 své volené zástupce. Cílem kampaně je poukázat na porušování lidských práv.

„Naším cílem je poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu, která komunistická Čína bez skrupulí utlačuje. Někdo by chování Číny možná nazval ,stabilizací společnosti‘, ale my v tomhle máme jasno,“ říká předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.

„Dokud bude čínský režim potlačovat lidská práva Tibeťanů a dokud bude TOP 09 ve vedení hlavního města Prahy, do té doby bude tibetská vlajka zdobit magistrát každý rok. Sebevědomou politiku Prahy vůči Číně plně podporujeme,“ dodává.

TOP 09 se do kampaně zapojuje již dlouhodobě. Tibetská vlajka, jako symbol ochrany lidských práv, dnes visí také z oken poslaneckého klubu TOP 09 v Poslanecké sněmovně.

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Osobnosti: Jiří Pospíšil