TOP 09 Praha: Prověříme možnost zřízení fondu pro záchranu podnikání v Praze

16. 4. 2020

Zastupitelstvo hl. m. Prahy dnes schválilo další usnesení na podporu podnikatelů v Praze.

Usnesení, které spolupředložila TOP 09, ukládá mimo jiné prověřit záměr na zřízení Fondu pro zachování, obnovu a rozvoj podnikání a poskytování služeb v Praze.

Situace podnikatelů je nejvážnější v Praze, vzniká zde čtvrtina HDP celé země, je zde zastoupen terciární sektor – služby, cestovní ruch a kultura, na který vládní opatření dopadají nejvíce. Pro pražské podnikatele toho však vláda dosud mnohé neudělala a ani slíbená pomoc od ministra Havlíčka nepřichází,“ říká Jiří Pospíšil, předseda TOP 09 Praha. „My se k pražským podnikatelům zády neotáčíme, proto se nyní zamýšlíme nad možností zřízení Fondu na záchranu podnikatelů v Praze," dodává. 

Otázku zřízení Fondu bude mít na starost magistrátní odborná skupina pro podporu podnikání, jejíž koordinátorem je Jiří Pospíšil a dalším členem za TOP 09 radní Jan Chabr.

Do fondu by mělo být vyčleněno ze začátku přibližně 2 miliardy korun z rezerv hlavního města. Jedná se o další z řady opatření na podporu podnikatelů, které v Praze prosazujeme.

TOP 09 Praha nadále apeluje na ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka, aby urychleně připravil vládní program na podporu podnikatelů, který již nebude opomínat pražské podnikatele.

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme