TOP 09 Praha: Evropské hlavní město sportu je krok před mezinárodní ostudou

9. 10. 2015

Naše hlavní město na konci roku 2014 získalo prestižní titul Praha - Evropské hlavní město sportu 2016 (PEHMS). V přípravě tohoto významného projektu ale vedení hlavního města zcela selhalo. Ani radní, ani členové Výboru pro sport a volný čas zastupitelstva nevybrali, a tedy ani neodsouhlasili žádnou koncepci přípravy. U tak jedinečného projektu, jako je PEHMS, je to obrovská chyba a Praze hrozí mezinárodní ostuda.

Klub TOP 09 a nezávislých je připraven konstruktivně podpořit všechny kroky, které povedou k zahájení projektu v co nejkratším čase. Vzhledem k tomu, že se jedná o akci s mezinárodním přesahem, členové Klubu TOP 09 a nezávislých předloží Radě HMP, Výboru pro sport a volný čas ZHMP a všem předsedům politických klubů ZHMP zpracovaný návrh realizace celé akce.

Vyzývají také všechny odpovědné orgány města a všechny politické strany zastoupené v ZHMP k okamžitému zahájení jednání tak, abychom odvrátili blížící se mezinárodní blamáž. Praha se svého úkolu musí zhostit úspěšně, nyní jsme ovšem pět vteřin před hodinou dvanáctou.

Úspěšné zvládnutí této akce musí být zájmem všech, kterým není lhostejná pověst Prahy.

Prahu a její občany si nelze brát jako rukojmí při řešení politických sporů.

Václav Novotný, předseda klubu TOP 09 a nezávislých, Petr Bříza, místopředseda klubu TOP 09 a nezávislých

Klub TOP 09 a nezávislých