TOP 09 Praha 11: Žádáme o svolání mimořádného zastupitelsva

25. 2. 2016

Důrazně jsme se distancovali od prohlášení starosty městské části Praha 11 Jiřího Štylera, která zcela chybně naznačovala, že vedení Prahy 11 chystá kroky k možnému odtržení Jižního Města od hlavního města Prahy. Současně jsme se přidali k žádosti koaličního partnera ANO a též požádali o svolání mimořádné rady na pondělí 15. 2. 2016. Na této radě jsme spolu s ANO předložili návrh usnesení, kterým by se vedení Prahy 11 distancovalo od výroků starosty ohledně možnosti odtržení naší městské části od Prahy a zároveň žádalo starostu, aby se nadále zdržel zásadních prohlášení týkajících se Prahy 11, která nebyla projednána radou.

Bohužel starosta Jiří Štyler a jeho kolegové radní z Hnutí pro Prahu 11 si neuvědomili vážnost situace, kterou starostův nezodpovědný přístup k tématu možného odtržení Jižního Města od Prahy způsobil a přijetí výše zmíněného usnesení rady svými hlasy zabránili,“ říká Jakub Lepš, předseda TOP 09 na Praze 11 a zároveň zástupce starosty této městské části. „Navíc 12. 2. 2016 ani během následujících dnů se starosta Štyler a Hnutí pro Prahu 11 na webu Hnutí pro Prahu 11 nedistancovali od nezodpovědných výroků starosty, které odstartovaly mediální kampaň o možném odtržení Prahy 11 od hl. m. Prahy“, dodává Stanislav Urbánek, další člen rady MČ Praha 11 za TOP 09.

Plán na odtržení Jižního Města totiž nebyl obsažen ve volebním programu Hnutí pro Prahu 11, není zmiňován v koaliční smlouvě, není součásti programového prohlášení rady MČ Praha 11 a ani nikdy nebyl předložen na radu či zastupitelstvo Prahy 11. Přesto starosta Jiří Štyler svými veřejnými výroky vyvolal zcela mylné zdání, že se vedení Prahy 11 tímto plánem zabývá. Např. v rozhovoru pro Aktuálně.cz ze dne 12. 2. 2016 na dotaz ohledně metodiky na to, jak oddělit Jižní Město, odpověděl: „Zatím ji nemáme, pracujeme na ní.“

Celkově lze tedy konstatovat, že starosta se veřejně nedistancoval od plánu na odtržení Prahy 11 a odmítl se zavázat, že se nadále zdrží zásadních veřejných vyjádření za městskou část, která nebyla projednána radou MČ Praha 11. Vzhledem k závažnosti této situace zastupitelské kluby TOP 09 a ANO 2011, doplněné o čtyři opoziční zastupitele, podepsali náležitou žádost o svolání zastupitelstva, které proběhne dne 2. března 2016 od 13.00 a to v KC Zahrada.

Klub zastupitelů TOP 09 MČ Praha 11

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme