TOP 09: Na mimořádném zastupitelstvu budeme prosazovat jednání o dlouhodobě neřešených pražských problémech

14. 11. 2017

Opoziční TOP 09 v zastupitelstvu hlavního města Prahy dlouhodobě volá po řešení klíčových témat nezbytných pro rozvoj města. Vzhledem k tomu, že primátorka Adriana Krnáčová (ANO) svolala na tento čtvrtek mimořádné jednání zastupitelstva, aniž by stanovila jasný program, zastupitelé za TOP 09 se rozhodli převzít iniciativu a hodlají v rámci schvalování programu spolu s ostatními opozičními kluby prosadit debatu nad klíčovými tématy, které současná pražská vláda dlouhodobě přehlíží nebo naprosto vědomě ignoruje.

Z pondělního usnesení jednání klubu TOP 09 vyplývá, že zastupitelé budou ve čtvrtek prosazovat jednání o:

1)      finančních vztazích hlavního města Prahy ve vztahu k jednotlivým městským částem;

2)      jednotlivých radních, kteří svým jednáním blokují rozvoj Prahy, v otázce infrastruktury a stavebního řízení;

3)      revitalizaci Průmyslového paláce a Výstaviště;

4)      územním plánu.

„Další témata definujeme v návaznosti na schůzky s ostatními opozičními kluby, které máme na dnešek naplánované. Chceme prosadit věcný program, na němž se shodne většina opozice,“ říká k tomu předseda klubu zastupitelů za TOP 09 a nezávislí Václav Novotný a dodává: „Vzhledem k tomu, že primátorka Krnáčová spolu se svými kolegy z rady potřeby a zájmy Prahy zcela přehlíží, nezbývá nám nic jiného, než abychom se z pozice opozice chopili iniciativy sami. Nejenom, že primátorka svolává jednání zastupitelstva naprosto zmatečně, ale když už ho konečně svolá v souladu s jednacím řádem, tak není schopná nebo spíš nechce využít možnost řešit klíčová témata, která Prahu a její obyvatele dlouhodobě sužují.“

„Za vrchol arogance považuji, že primátorka na čtvrteční jednání zastupitelstva kvůli zahraniční cestě vůbec nedorazí. Je zcela zřejmé, že náhradní termín mimořádného zastupitelstva svolala s vědomím toho, že se bude tou dobou nacházet v zahraničí. Problematikou hlavního města Prahy primátorka naprosto pohrdá a místo řešení klíčových problémů obyvatelů Prahy upřednostňuje cestování za peníze daňových poplatníků,“ doplňuje Novotný.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme