TOP 09 má zastupitele ve 32 městských částech Prahy

10. 10. 2018

Koalice s kandidáty TOP 09 získaly v Praze celkem 132 mandátů, z toho 96 z nich obsadili právě zástupci TOP 09. Důvěru voličů si jednoznačným výsledkem získali starostové Jiří Koubek (Praha - Libuš), Radek Vondra (Praha 14) nebo Ondřej Kolář (Praha 6). Velkou podporu dostali také kandidáti TOP 09 v Praze - Dolních Měcholupech, v Šeberově nebo na Praze 3.

„Ukázali jsme, že poctivou prací lze porazit i populisty s téměř neomezeným rozpočtem na kampaň. A to také na sídlištích, kde se tradičně lidé o politiku moc nezajímají. Letos přišlo k volbám více lidí a volili toho, koho znají, kdo něco skutečně dělá, a také toho, kdo má vizi a cíl,“ řekl starosta Prahy 14 Radek Vondra (TOP 09, STAN). Jeho koalice získala ve volbách téměř 30 procent a tedy 11 křesel v zastupitelstvu.

„Osm let jsem pracoval intenzivně pro Libuš a Písnici a voliči to ocenili. Opravujeme páteřní silnici Libušskou, postavili jsme novou hasičárnu, otevřeli nové autobusové zastávky, kladli důraz na komunitní život a sousedské setkávání,“ řekl starosta městské části Praha-Libuš Jiří Koubek. Největší radost má z volební účasti, která byla o deset procent vyšší než před čtyřmi lety.

Na Praze 6 se podařilo zopakovat vítězství Ondřeji Kolářovi, který bude jednat o koalici na radnici, stejně tak jako dosavadní starosta Prahy 5 Pavel Richter. „Dohodli jsme se s hnutím STAN, s KDU – ČSL a nezávislými, že budeme společně postupovat při vyjednávání o koalici na radnici Prahy 5. Věřím, že ji odpovědně domluvíme, abychom mohli pokračovat v rozvoji naší části,“ uvedl Pavel Richter. Právě TOP 09 Praha 5 získala 7 mandátů nejvíc, nejvíce v celé Praze.

Možnosti spolupráce s jinými stranami projednávají i další městské části, například koalice TOP 09 a Starostové (STAN) na Praze 3, která skončila jen těsně druhá s devíti mandáty, z nichž šest obsadili členové TOP 09.

Členové TOP 09 v Praze stali součástí 32 zastupitelstev, téměř pětinu zastupitelů tvoří ženy.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha