TOP 09 a Starostové představili své „osmičkové“ kandidáty na palubě double deckeru

20. 6. 2018

TOP 09 a Starostové a nezávislí se rozhodli spojit své síly i na Praze 8. Po podpisu memoranda o předvolební spolupráci dnes veřejnosti představili své lídry pro volby do Zastupitelstva MČ Praha 8, čímž fakticky zahájili předvolební kampaň. Pro zahájení kampaně byla zvolena neobvyklá forma – „spanilá jízda“ Prahou 8 červeným patrovým autobusem, tzv. double deckerem, který vyjel odpoledne z Bohnic, aby v podvečer zaparkoval na Karlínském náměstí.

Kandidátem TOP 09 a STAN na starostu Prahy 8 je Tomáš Tatranský, předseda TOP 09 na Praze 8, stávající opoziční zastupitel této městské části a člen redakční rady radničního časopisu Osmička. Mgr. Tomáš Tatranský, narozen v roce 1977 v Praze 8, absolvoval Filozofickou fakultu UK v Praze. V současnosti pracuje jako lektor a konzultant v oblasti finanční gramotnosti a investování; působí též jako poradce pro předlužené osoby a jako školitel pro sociální pracovníky pomáhající lidem, kteří se dostali do dluhové pasti. Je ženatý, má dvě malé děti, bydlí na sídlišti Bohnice. Do komunální politiky vstoupil, aby zamezil nekoncepčnímu projídání veřejných peněz za pochybné a nesmyslné projekty a aby pomohl učinit z Prahy 8 moderní a pulzující místo pro příjemný život lidí všech věkových a sociálních kategorií.

Dvojkou kandidátky je Ing. Tomáš Hřebík z hnutí STAN. Panu Hřebíkovi je 38 let, živí se jako OSVČ v oblasti správy realit. Jeho působiště je v Karlíně, kde je též předsedou bytového družstva. Je doktorandem Fakulty hospodářské politiky na VŠE v Praze, kde též vyučuje. Mezi jeho největší záliby patří chalupaření a sport. Jeho politickou ambicí je racionální řízení radnice ku prospěchu všech obyvatel Prahy 8.

„Společná kandidátka TOP 09 a STAN je plná zajímavých osobností, profesionálů, které komunální politika baví, protože v ní vidí příležitost malými konkrétními krůčky zlepšovat své okolí,“ říká lídr kandidátky Tomáš Tatranský. „Podstatné je pro nás nepolevovat v dialogu s občany i s různými občanskými sdruženími, která často přicházejí s kvalitními recepty na problémy, které trápí obyvatele Prahy 8 v jejich každodenním životě."

Součástí zahájení komunální kampaně bylo i představení kandidáta TOP 09 a STAN do Senátu – je jím prof. MUDr. Pavel Dungl, DrSc., přední český ortoped a traumatolog a přednosta ortopedické kliniky Nemocnice na Bulovce. Narodil se v roce 1948, vystudoval Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity a doktorské studium na Univerzitě Karlově. Absolvoval také četné stáže v zahraničí. Byl přednostou České společnosti pro ortopedii a traumatologii a prezidentem Evropské ortopedické pediatrické společnosti.

Tomáš Tatranský

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme