Tak kdo tedy půjde s ČSSD do koalice?

23. 5. 2010

Kam po volbách s Věcmi veřejnými? Podle interního průzkumu mezi členy Věcí veřejných se jich 40% kloní k levicové vládě a 60% k pravicové. Ptám se Vás, pane Johne: „Co je to levicová vláda?“ ČSSD, VV s podporou komunistů? Jak vysvětlíte polovině vašim členům, že se Vaše strana účastní vlády na druhé straně, než si mysleli, když do této strany vstupovali? Tito členové odstoupí? Budou umlčeni? Není tato dvojakost vlastní spíše straně lidové?

V TOP09 v Praze mezi cca 800 členy je v podstatě nulové procento těch, kteří by byli ochotni vůbec tolerovat svým vlastním stranickým členstvím „levicovou vládu“. Tito členové do strany vstupovali právě z důvodu zabránění dalšího zadlužování českého státu a tedy z důvodu „antilevicového“ programu. Naprostá většina (k 90%) jsou lidé bez jakékoliv dřívější politické angažovanosti. A ti zbývající byli dříve v naprosté většině členové pravicových stran (ODA, SNK-ED, US a další).

Jsou to v drtivé většině lidé, kteří nejsou placeni ze státních zdrojů napojených na politické strany či funkce. Lidé, kteří se neobávají ztráty členského průkazu, protože všichni dosud pracují ve svých dosavadních povoláních. Lidé, kteří jsou pouze o několikaměsíční politickou zkušenost „bohatší“ než ostatní občané či podporovatelé. Pro všechny tyto členy TOP09 v Praze je nám médii (a nejspíše ODS) předkládaná změna kurzu po volbách absolutně nemyslitelná.

 

Tomáš Hudeček
místopředseda TOP09 v Praze

V Praze dne 23. 5. 2010

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme