Stanovisko TOP 09 k odvolání radní Šárky Zdeňkové

19. 5. 2016

Zastupitelé TOP 09 se během zasedání zastupitelstva Prahy 11 přidali k návrhu opozice na odvolání Šárky Zdeňkové (Hnutí pro Prahu 11) z pozice uvolněné radní pro životní prostředí a dopravu. Tento návrh prošel nejtěsnější většinou 23 hlasů.

Důvodů pro odvolání paní Zdeňkové z rady bylo opravdu mnoho. Dle mého názoru se jednalo např. o neschopnost či neochotu řešit hlavní problémy své gesce – např. nedostatek parkovacích míst pro jihoměstské občany či odvedení tranzitní kamionové dopravy mimo Prahu 11 – přes zneužívání pozice radní pro prosazování svého vlastního podnětu na odvolání ředitelky MŠ Blatenská až po cenzuru a manipulaci s materiály v radničním měsíčníku Klíč,“ říká Jakub Lepš, předseda TOP 09 na Praze 11 a zároveň zástupce starosty této městské části.

Poslední kapkou bylo hlasování na dnešním zasedání zastupitelstva, kdy radní Zdeňková odpovědná za dopravu nepodpořila usnesení zastupitelstva, kterým se současné vedení Prahy 11 přidalo k jednoznačné podpoře dostavby Pražského okruhu v trase 511. Odmítnutí podpory této stavby, která by Praze 11 odlehčila o tisíce průjezdů kamionů denně, ukazuje na naprostou nekompetenci paní Zdeňkové,“ dodává Stanislav Urbánek, radní MČ Praha 11 za TOP 09.

Klub zastupitelů TOP 09 MČ Praha 11

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme