Říjen na MHMP: Otevřeli jsme náplavku a představili vizi Rohanského ostrova

5. 11. 2019

Petr Hlaváček – 1. náměstek primátora

Petr Hlaváček - Veletrh Expo Real v Mnichově

Zadali jsme koncepční studii na přeměnu Vítězného náměstí v Dejvicích

„Kulaťák“ se stane reprezentativním místem Prahy a bude přístupnější Pražanům. Koncepční studie IPR bude řešit celou řadu detailů a finální projekt musíme probrat se zhruba šedesátkou subjektů. Hotovo by mělo být na konci příštího roku.

Prezentovali jsme projekt nového koncertního sálu zahraničním investorům

Na EXPO Real v Mnichově jsme měli možnost představit potenciálním investorům plány transformace brownfieldu Bubny – Zátory včetně nového koncertního sálu. Projekt moderního koncertního sálu světové úrovně už posvětila tento měsíc i Rada hl. m. Prahy.

Představili jsme vizi Rohanského ostrova s jedním z největších pražských parků

Přeměna této rozsáhlé lokality bude probíhat v několika etapách. Začneme už příští rok a revitalizace nového parku a hlavní část bytové zástavby se bude realizovat v letech 2030 až 2040.

Nová podoba Václavského náměstí se blíží k realizaci

Už příští rok na jaře chceme začít s úpravou dolní části Václavského náměstí. Dlouho blokovaná revitalizace se konečně rozjede. Přibude nová tramvajová trať a vznikne i promenáda pro pěší uprostřed náměstí.

Jan Chabr – radní pro oblast správy majetku a majetkových podílů

Jan Chabr

Otevřeli jsme nové monitorovací centrum

Nové monitorovací centrum ohlídá veřejné osvětlení a také městské kamery. Od příštího roku začne kamery spravovat městská společnost Technologie hl. m. Prahy, čímž dojde i finanční úspoře, protože přestaneme platit soukromému správci.

Pražská plynárenská obhájila mezinárodní cenu Superbrands Business Award

Jedna z nejprestižnější cen, která hodnotí sílu obchodních značek obhájila Pražská plynárenská, což je úctyhodný výkon. Pro městskou společnost jde o dvojnásobné vyznamenání a důkaz, že je vedená velmi dobře.

Slavnostně jsme otevřeli nové kobky na náplavce

Sklidili jsme první pozitivní reakce na zrekonstruované kobky. Jejich ostrý provoz začne už od listopadu!

Jiří Pospíšil – předseda TOP 09

Jiří Pospíšil

Jsme proti zdražení MHD v Praze

Jednoznačně v rámci koalice odmítáme myšlenky na další zdražení života Pražanů. Pakliže se nějaký podobný návrh skutečně objeví, budeme zásadně proti. 

Poděkování za důvěru

Rád bych i touto formou ještě jednou poděkoval za důvěru a zvolení předsedou pražské organizace TOP 09. Velmi si toho vážím a těším se na další spolupráci v rámci naší metropole. Jako předseda pražské TOP 09 se chci v nadcházejících dvou letech více zaměřit na spolupráci magistrátu s městskými částmi, kde má TOP 09 silné zastoupení. Věřím, že i díky tomu se nám podaří prosadit maximum z našich programových priorit, a splatit tak důvěru, kterou nám Pražané v komunálních i evropských volbách dali

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme