Radní Vorlíčková dohlédla na rozdělení evropských prostředků

5. 1. 2012

Zastupitelstvo hlavního města Prahy na svém posledním zasedání schválilo celkem 115 projektů v rámci Operačního programu Praha Adaptabilita. Hlavní město rozdělí prostředky v hodnotě 358 milionů korun.

Dotace se udělují ve třech prioritních osách zaměřených na podporu rozvoje ekonomiky znalostí, podporu vstupu na trh práce a modernizaci počátečního vzdělávání.

“Činností, které mohou být podpořeny právě z Operačního programu Praha Adaptabilita je celá řada, a jsem opravdu velmi ráda, že obyvatelé hlavního města hojně využívají možnost k profinancování svých projektových záměrů z prostředků Evropské unie. Oblast sociální považuji za velmi důležitou a již v tuto chvíli mohu konstatovat, že se budeme snažit o vyjednání podmínek pro příští programové období tak, abychom na získání evropských dotací pro oblast sociální opět dosáhli,“ říká radní Vorlíčková, která na pražském magistrátu nyní zodpovídá za problematiku fondů Evropské unie.

Ke schváleným projektům patří i ty které napomáhají ke sladění soukromého a pracovního života formou vytváření firemních školek, vytváření flexibilnějších forem pracovní doby či zajišťováním hlídání dětí. “Firemní školky považuji za výborný nástroj pro sladění soukromého a pracovního života a jsem velmi potěšena zájmem pražských institucí o jejich zřízení. Z aktuálního seznamu schválených projektů bych ráda zmínila např. firemní školky ve Fakultní Thomayerově nemocnici, Fakultní nemocnici Motol a Všeobecné fakultní nemocnici, jejichž zprovozněním bude zajištěna stabilizace kvalitního týmu zaměstnanců ve snaze zabránění jejich fluktuaci“, dodává  Eva Vorlíčková.

Více informací o všech schválených projektech najdete zde : http://www.zkracovatko.cz/1GE9Ey

Eva Vorlíčková
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme