Radní TOP 09 podporují street art v Praze a metropolitní park v Libni

4. 10. 2019

Na čem aktuálně pracují radní HMP za TOP 09? Nabízíme vám přehled toho nejzajímavějšího.

Petr Hlaváček – 1. náměstek primátora

top-petr-hlavacek

Pokračujeme v přípravách na stavbu nové čtvrti Bubny-Zátory

Do poloviny září jsme sbírali připomínky a nápady veřejnosti k budoucí podobě významného brownfieldu Bubny-Zátory. Tvoříme prostor až pro 50tisíc lidí, kteří zde mohou bydlet či pracovat. Veřejné připomínky zapracujeme a schválená studie nám poslouží jako podklad pro změnu územního plánu. Do pěti let bychom mohli stavět!

V Libni chceme velký metropolitní park. Mnoho jiných míst už k dispozici není

Přesvědčili jsme Radu hlavního města, abychom mohli vypracovat koncepční studii pro Rohanský a Libeňský ostrov. Rozlehlé nábřeží přímo volá po vybudování přírodně krajinářského parku v nivě řeky. Projekt by měl být zapracován do širšího konceptu rozvoje města podél obou břehů vltavského meandru.

Vyhlásili jsme stopku pro změny územního plánu!

S koncem září přestáváme přijímat návrhy na změny územního plánu. Jsme první vedení města, které za dobu platnosti stávajícího Metropolitního plánu provedlo kompletní inventuru zapsaných změn územního plánu. Ty je potřeba co nejdříve dokončit a další nepřijímat. Stojíme před veřejným projednáváním nového územního (Metropolitního) plánu, což je naše priorita. Cíl je maximální urychlení procesů ve stavebnictví. 

Jan Chabr – radní pro oblast správy majetku a majetkových podílů

chabr-jan

Začali jsme řešit havarijní stav „Stalinova“ pomníku

Nechali jsme dočasně uzavřít prostory pod a kolem bývalého Stalinova pomníku v Letenských sadech. Dlouhodobě špatný technický stav necháme důkladně posoudit odborníky na statiku. A musíme se zamyslet nad dalším využitím tohoto prostoru, který bude potřebovat generální opravu.

Pomůžeme s rozšířením míst pro streetart a legální graffiti

Nelegální graffiti, hlavně nejrůznější tagy dlouhodobě poškozují majetek města i soukromníků. Řešením by mohl být větší prostor pro skutečné streetartové umělce a využití jejich neformálního vlivu v komunitě graffiti. Město určitě může vytipovat vhodné objekty ve svém majetku pro tento druh umění.

Provoz kobek na náplavce už klepe na dvěře…

Od října spustím provoz nové kobky na pražské náplavce. Unikátní proměna tohoto frekventovaného prostoru výrazně zkvalitní celkové využití náplavek v celoročním provozu. Přijďte se podívat…

Nová rozvodna v Karlíně spustila ostrý provoz

Je to jedna z klíčových investic v oblasti energetiky nejen pro samotný Karlín, ale i pro jeho bezprostřední okolí až po centrum metropole. Byly využity nejmodernější technologie, které významně snižují náklady na údržbu, a hlavně zajistí bezproblémový rozvod energie koncovým zákazníkům a Pražanům.

Jiří Pospíšil – předseda TOP 09

Jiří Pospíšil

Nepodařilo se nám zabránit zdražení bydlení v Praze

Přes veškerou snahu jsme neuspěli ve snaze zabránit zvyšování daně z nemovitosti na území metropole. Respektuji názor kolegů, ale stále jsem přesvědčen, že zdražování bydlení v Praze není správná cesta.

Muzeum totality bude

Společně s kolegyní Marvanovou, jejíž buldočí odhodlání mělo zásadní vliv, jsme prosadili vznik muzea totality. Připomínat si dobu nesvobody a mrzačení práva je stále aktuálnější, jak se můžeme přesvědčit každý den třeba při sledování výroků prezidenta Zemana.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme