Radní odsouhlasili bezbariérový přístup do stanice metra Můstek

28. 11. 2012

Radní Eva Vorlíčková (TOP 09) se zasadila v rámci výzvy Operační program Praha – Konkurenceschopnost o realizaci smysluplného projektu bezbariérového vstupu do metra Můstek. Za podpory financí z EU tam bude vybudován výtah pro obě trasy.   

Projekt projednal Výbor pro informatiku a evropské fondy ZHMP s tím, že byl doporučen s maximální výší podpory Radě HMP, která jej odsouhlasila. 

Stanice Můstek, ležící v dolní části Václavského náměstí, patří k nejvýznamnějším a zároveň nevytíženějším přestupním stanicím metra. „Vzhledem k tomu, jak moc je pro handicapované osoby obtížné se dostat z místa A do místa B městskou hromadnou dopravou, pokládám výtah v této části Prahy za nezbytný. Měl by být součástí budoucího komplexního řešení a zpřístupnění každé zastávky pro všechny cestující bez rozdílu“, řekla Eva Vorlíčková.

Evropská dotace přinese na vybudování výtahu ve stanici metra Můstek pomoc ve výši 150 milionů korun.  Žadatel, tedy dopravní podnik, se podílí na způsobilých výdajích 7,5 procenty. Magistrát přispěje na projekt 12, 2 miliony korun.  

Stavba by měla započít v průběhu příštího roku a první cestující se budou moci svést výtahem pravděpodobně v r. 2014. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme