Rada hlavního města odsouhlasila převod Pražské plynárenské do gesce TOP 09

17. 5. 2013

Po dvouměsíčním smírčím řízení vyřešila Rada hlavního města Prahy (RHMP) situaci kolem Pražské plynárenské, a.s., která přechází do gesce radního pro infrastrukturu Pavla Richtera (TOP 09). Jeho úkolem bude dovést odkoupení podílu od společnosti E.ON do úspěšného konce. 

Podle prvního náměstka primátora a radního pro územní rozvoj Tomáše Hudečka (TOP 09) existují tři důvody, proč by Praha měla tuto akvizici realizovat. “Budeme mít lepší kontrolu nad cenou této strategické suroviny, čímž můžeme firmám i domácnostem v Praze snížit finanční zátěž, kterou na ně město v různých oblastech klade,“ vysvětluje Hudeček. 

Kromě možnosti ovlivňovat energetickou politiku by zisky z prodeje a distribuce měly být příjmem městského rozpočtu. TOP 09 má za to, že je nepřípustné, aby nad takto strategickou infrastrukturou nemělo město kontrolu. 

“Bude se jednat o první skutečnou investici hlavního města, protože Praha na této transakci dlouhodobě vydělá,” doplňuje Pavel Richter, jehož prvním úkolem bude dojednat cenu transakce. 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme