Prohlášení zastupitelů TOP 09 Praha 8

10. 3. 2016

Občané MČ Praha 8 i my zastupitelé jsme opakovaně vyzývali zástupce radnice, aby 10. března vyvěsili tibetskou vlajku na radnici Prahy 8, a jako stovky dalších radnic po celé ČR symbolicky upozornili na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu.

Jelikož radnice naše výzvy nevyslyšela, rozhodli jsme se vyjádřit sounáležitost s Tibetem vlastní cestou. Symbolicky jsme vyvěsili tibetskou vlajku ke stavbě Nová Palmovka, kde by v budoucnu měla radnice sídlit. Vyvěšením vlajky vyjadřujeme podporu nejen Tibetu, ale všem lidem, kterým jsou ve světě upírána lidská práva.

Za nejvíce zarážející považujeme především letargii Strany zelených, která přestože se stylizuje do ochránců lidských práv, nebyla schopna v koalici vyvěšení tibetské vlajky prosadit. Otázka, jestli jim je bližší prosazování lidských práv, či spolupráce s komunisty, je nasnadě.

Markéta Adamová, místopředsedkyně strany, předsedkyně TOP 09 Praha 8, Petra Hainzová, předsedkyně klubu zastupitelů TOP 09 Praha 8

Galerie