Prohlášení TOP 09 Praha 1 k mimořádnému zastupitelstvu dne 14. 1. 2020

14. 1. 2020

Krize, kterou vyvolal radní Pirátské strany David Bodeček otevřeným dopisem kritizujícím fungování stávající koalice, neprospívá nikomu a nejméně občanům Prahy 1.

Nicméně s tímto otevřeným dopisem se TOP 09 Praha 1 naprosto ztotožňuje. Celý rok jsme z opozičních lavic sledovali neschopnost starosty Čižinského domluvit se se svými koaličními partnery a výkonně radnici řídit. Za obzvlášť závažné pokládáme poddimenzované odbory, které kvůli nesystémovému a účelovému vyhazování úředníků nemají kapacity vyřizovat žádosti občanů, živnostníků a podnikatelů.

Jelikož jsme dali této koalici důvěru a hlasovali jsme pro starostu Čižinského a celou jeho radu, doufali jsme, že starosta vyvolá konstruktivní jednání a tuto krizi se pokusí vyřešit. Nestalo se tak, tudíž jsme se rozhodli přijmout nabídku a podílet se na případné nové koalici.

Poslední dny je vyvolávána panika, že hrozí návrat starých pořádků či zastavení zásadních projektů. Toto bereme jako prostředek končící koalice k manipulaci s občany a důrazně tato tvrzení odmítáme.. Ohledně trestních stíhání je nutné poukázat na to, že se jednalo o trestní oznámení, které podal stejný pirátský radní, který nyní napsal otevřený dopis. Toto trestní oznámení se vztahuje na zhruba 40 osob a jde o kolektivní hlasování na zastupitelstvu první městské části týkající se prodeje bytu. Jak zástupci TOP 09, tak ostatních stran zastoupených v tehdejší době v zastupitelstvu Prahy 1, odmítají, že by se měli dopustit při svém veřejném a transparentním hlasování nějaké trestné činnosti a jsme přesvědčeni, že brzy budou tyto pochybnosti rozptýleny.

TOP09 Prahy 1 pěvně věří, že mimořádné zastupitelstvo tuto krizi ukončí a všichni se budou moci věnovat své práci.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme