Při příležitosti Mezinárodního dne Tibetu pražští zastupitelé za TOP 09 vyvěšují tibetskou vlajku

9. 3. 2018

Ode dneška vlaje v oknech pražského magistrátu tibetská vlajka. Pražští zastupitelé za TOP 09 se totiž i v letošním roce připojují k oslavám Světového dne Tibetu. Tímto krokem už tradičně protestují proti porušování lidských práv v oblasti. Podle TOP 09 nelze vyměnit základní hodnoty, jako je svoboda a demokracie, za jakékoliv hospodářské výhody.

 „Rezignace na lidskoprávní problematiku kvůli obchodům s Čínou je podle nás neomluvitelná. Mezinárodní smlouva, podepsaná před dvěma lety a iniciovaná současnou primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO), totiž mimo jiné potvrzuje, že uznává jednotnou Čínu a její politiku. To fakticky znamená, že Praha popírá nezávislost Tibetu a nerespektuje dodržování lidských práv. S tím se nemůžeme smířit. Už tradičně proto vyvěsíme z kanceláře našeho zastupitelského klubu na Mariánském náměstí tibetskou vlajku,“ říká předseda klubu zastupitelů za TOP 09 Václav Novotný (TOP 09).

 Akce se koná na výročí tibetského národního povstání, během něhož zemřelo přes 86 tisíc Tibeťanů. Toto gesto se ovšem netýká jen Tibetu. Vyvěšení vlajky je symbolem ochrany lidských práv. Účastníci akce tak podporují všechny utlačované a okupované národy a také všechny lidi, jimž jsou v jejich zemích upírána lidská práva a svobody.

Petr Kučera, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Osobnosti: Václav Novotný
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme