Představitelé TOP 09 Praha uctili památku 17. listopadu

17. 11. 2020

Předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil, spolu s 1. náměstkem pražského primátora Petrem Hlaváčkem a dalšími představiteli TOP 09 Praha uctili památku 17. listopadu.

Za důsledného dodržení veškerých hygienických pravidel i letos představitelé TOP 09 Praha uctili památku 17. listopadu. Pieta se pro tento rok obešla bez většího shromáždění našich členů, řada z nich si však dnešní svátek připomněla individuálně, ať už přímo na Národní třídě, nebo u památníků napříč Prahou.

"Sametové revoluce pro nás znamenala konec komunistické diktatury a návrat demokracie. A právě letos, 31 let poté, nám současná krize ukázala, jak moc je svoboda a demokracie křehká věc. A že ji nemůžeme brát jako samozřejmost. Obzvlášť v době, kdy se nám mnozí populisté snaží namluvit, že by bylo třeba naši demokracii nějak ,vylepšit', třeba ji předělat na firmu. Těmto tlakům je potřeba odolávat. A jsem rád, že se nám to společně daří," říká předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.

Spolu s předsedou TOP 09 Praha Jiřím Pospíšilem položil k památníku 17. listopadu na Národní třídě květiny i 1. náměstek pražského primátora Petr Hlaváček. Na Národní třídu dorazili také místopředsedové TOP 09 Praha Jakub Lepš, Michal Hroza a Tomáš Pek a další členové TOP 09 Praha. Řada z nich si dnešní výročí připomněla i na dalších významných místech spojených s listopadovou revolucí a a předlistopadovým režimem. 

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme