Pražský Klub zastupitelů TOP 09 si zvolil nové vedení

19. 1. 2011

Na svém včerejším pravidelném zasedání v Tyršově domě si Klub zastupitelů TOP 09 zvolil nové vedení . Klub pro celé další volební období povede RNDr. Tomáš Hudeček, PhD., místopředsedou Klubu zastupitelů TOP 09 byl zvolen Doc. Ing. Zdeněk Tůma, CSc. , Dr.-Ing.  Milan Urban a Ing. Pavel Richter.

TOP 09, konzervativní a pravicová strana, patří k nejmladším subjektům na české politické scéně. Záhy po svém ohlášení v květnu 2009 si získala značnou oblibu a oslovuje širokou škálu voličů především důrazem na zodpovědnou regionální politiku nebo na evropskou integraci. Oficiálně byla založena 28. listopadu 2009, v čele strany stojí Karel Schwarzenberg. Název je sestaven z počátečních písmen motta zakladatelů: Tradice, Odpovědnost, Prosperita a devítka na konci připomíná roky 1989 a 2009. S hnutím Starostové a Nezávislí byla podepsána dohoda o vzájemné podpoře a spolupráci a oba subjekty vystupují pod společnou značkou „ TOP 09 s podporou Starostů“.

Po vítězství v říjnových komunálních volbách v čele s kandidátem na primátora Zdeňkem Tůmou a programem na radikální proměnu pravidel a systémové omezení korupce, se však všech 26 zastupitelů TOP 09 ocitlo v opozici. I v této nevýhodné pozici se zastupitelé TOP 09 snaží  stát se první skutečnou a platnou opoziční stranou na půdě Hlavního města Prahy.

Kontakt a další informace:

Klub zastupitelů TOP 09, Magistrát HLMP, Mariánské náměstí 2, Praha 1

jana.smejcka@cityofprague.cz, tel.: 734 682 523

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme