Pražská TOP 09: Prodej pozemků v Praze 11 je neprůhledný a pochybný

27. 1. 2010

Zastupitelé ODS a ČSSD v Praze 11 - Jižním Městě schválili dne 21. 1. 2010 na zasedání zastupitelstva prodej pozemků v okolí Litochlebského náměstí, na kterých se nachází v lipovém háji památník obětí světových válek. Zodpovědní politici ignorují názory místních občanů Chodova a obyvatel přilehlé panelové zástavby. „Prodej zmíněných pozemků o celkové výměře 6765 m² vyvolává řadu pochybností, ať již načasováním na konec volebního období, minimálním zviditelněním nabídky a schválenou kupní cenou. Nedávno byl v blízké lokalitě prodán pozemek za trojnásobnou cenu. Cenu 1582 Kč/m² v docházkové vzdálenosti metra považujeme za nezvykle nízkou. Znalecký posudek je neveřejný. Konstatujeme, že vybraná společnost Tweelingen a.s. má nejasné vlastnictví, díky akciím na doručitele," uvedl předseda pražské TOP 09 František Laudát.

Pražská organizace TOP 09 vyjadřuje svůj nesouhlas s postupem zodpovědných koaličních stran a vyzývá jejich politické představitele, shodou okolností poslance Parlamentu České republiky pana Jiřího Janečka z ODS a pana Miroslava Svobodu z ČSSD, aby jednali jako řádní hospodáři a zabránili nevratným krokům v realizaci předmětného záměru. Zároveň vyjadřuje svoji podporu protestujícím občanům i jejich sdružením a vyzývá je, aby např. formou petiční pokračovali.

František Laudát
za předsednictvo pražské TOP 09