Pražská plynárenská dodá plyn i elektřinu České poště v dalších čtyřech letech

16. 12. 2019

Pražští plynaři uspěli v ostré  konkurenci dalších tuzemských energetických společností a mezi lety 2020 až 2023 budou dodávat zemní plyn a elektřinu do několika stovek odběrných míst České pošty po celé České republice. Rozhodlo o tom výběrové řízení formou veřejné zakázky, kde Pražská plynárenská nabídla nejlepší podmínky a zvítězila.

V rámci dodávky zemního plynu společnost obhájila předchozí vítězství, v oblasti zajištění elektřiny pro Českou poštu uspěla poprvé. V rámci zemního plynu se jedná o roční objem dodávaného plynu cca 90 GWh, v rámci elektřiny  pak 77 GWh.

„Tohoto úspěchu si velmi vážím a beru jej jako potvrzení toho, že Pražská plynárenská se ubírá správným směrem a na trhu je úspěšná.  Podstatné a důležité je, že se nejedná o úspěch ojedinělý, protože podobně úspěšná byla tato společnost v posledních měsících i v rámci výběrových řízení na dodávku energií například pro Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Mladou Boleslav, Správu nemovitostí města Znojma, Brno a řadu dalších subjektů,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Pražská plynárenská je českým dodavatelem energií, kterou vlastní hlavní město Praha. Je druhým největším tuzemským dodavatelem zemního plynu a energie dodává do téměř 420 tisíc odběrných míst po celé České republice.

Zdroj: MHMP

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme