Praha 10 zhoršuje situaci s bydlením. Daně chce zvýšit ještě víc, než navrhuje magistrát.

16. 8. 2019
Vedení Prahy 10 svými kroky dál zhoršuje bytovou situaci v městské části. Zdražuje nájmy, a daně z nemovitosti chce zvednout dvojnásobně a bez souhlasu zastupitelstva. 
 
„Praha 10 přispívá ke špatné situaci s bydlením zvýšením nájemného v městských bytech a návrhem zdvojnásobení daně z nemovitosti u bytů, pozemků i podnikatelských staveb, tedy dokonce i nad rámec navrhovaný magistrátem,“ říká zastupitel za TOP 09 Tomáš Pek.
 
Současná koalice ODS, Pirátů a hnutí VLASTA navíc svá rozhodnutí oproti veškerým zvyklostem ani neprojednala v zastupitelstvu městské části. „Je pravděpodobné, že v zastupitelstvu by koalice pro takové návrhy podporu nezískala, takže se rozhodla ho obejít. To znamená, že chce, aby o takto zásadních věcech rozhodlo pouhých 5 zastupitelů ze 45,“ upozorňuje Tomáš Pek.
 
TOP 09 proto už v tuto chvíli zvažuje kroky, jak rozhodnutí Rady zvrátit. „Chápeme, že současná koalice hledá peníze, kde může. Opakovaně ale dokazuje, že peníze shání hlavně na úkor obyvatel Prahy 10. Je nepřijatelné, aby pět lidí pouze ze dvou volebních subjektů rozhodlo o zdvojnásobení daně ve ‘statisícovém městě’ ,“ uzavírá Tomáš Pek. 
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme