Pospíšil: Výsledky senátních voleb v Praze mě naplnily optimismem

13. 10. 2020
Dva ze tří senátních kandidátů, které TOP 09 v Praze nominovala, byli zvoleni do Senátu. Ve volebním obvodě č. 24 - Praha 9 obhájil senátorské křeslo David Smoljak a ve volebním obvodu č. 27 - Praha 1 zvítězila Miroslava Němcová. Michael Žantovský, který kandidoval ve volebním obvodě č. 21 podlehl v druhém kole Václavu Láskovi. 
"Výsledky senátních voleb v Praze mě naplnily velkým optimismem. Dokazují, že spojování demokratických sil má smysl a že máme na čem stavět. Zvoleni byli dva ze tří kandidátů, které TOP 09 spolu s koaličními partnery do volebního klání v Praze vyslala. Gratuluji nově zvolené senátorce Miroslavě Němcové a staronovému senátorovi Davidu Smoljakovi," komentuje výsledky voleb předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.
"Moc mě mrzí, že našemu třetímu kandidátovi Michaelu Žantovskému vítězství ve druhém kole uteklo. I jemu ale patří obrovské díky za jeho nasazení v kampani, kterým dělal TOP 09 skvělé jméno. Věřím, že naše spolupráce tímto nekončí. Jeho soupeři se sluší pogratulovat k obhajobě mandátu a popřát mnoho zdaru při jeho práci v Senátu.
 
Především však děkuji všem voličům, kteří dali TOP 09 a našim koaličním partnerům důvěru. Jména našich zvolených senátorů jsou zárukou toho, že jejich důvěru nezklameme," uzavírá Pospíšil.

Petr Pelc, krajský manažer TOP 09 Praha

Štítky
Volby: 2020 senát
Osobnosti: Jiří Pospíšil
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme