Ono se řekne školka a park ….

28. 1. 2015

TOP 09 v Praze 6 již před volbami deklarovala, že jedním z jejích  hlavních cílů je zlepšení komunikace s občany. Na Praze 6 dosud věc téměř nevídaná!
Nové vedení m.č.Prahy 6, pod vedením starosty Ondřeje Koláře za TOP 09, se stoprocentní podporou koaličních partnerů, přešlo rychle od slov k činům a připravilo několik setkání nad lokálními projekty. Prvním byla prezentace a diskuse, která 22.1. zaplnila sál vokovické školy a kde radnice představila záměr vybudovat novou mateřskou školku v místě školky současné, již technicky i kapacitně nevyhovující, spolu s revitalizací parku v dotčeném širším vnitrobloku a oživením ruiny starých jeslí v témže prostoru.
Veřejná diskuse ukázala, že na prezentované úpravy území neexistuje shoda. Od obyvatel nejbližších 3 výškových budov, zaznívalo jasné NE zvláště možnému menšímu parkovacímu domu, kterým městská část chtěla pomoci místním rezidentům s parkováním a odmítnuto bylo také budoucí komunitní centru pro matky s dětmi a seniory, které by mohlo vzniknout na místě původních jeslí.
Další vokovičtí a rodiče malých dětí z okolí zase nové perspektivy vývoje tohoto území vítají.
Shoda byla alespoň v jedné věci, té nejdůležitější, a sice vybudování nové mateřské školky.
Dvouhodinová diskuse byla velmi užitečná. Ukázala, že je třeba dále trpělivě debatovat, argumentovat a nenechat se otrávit.
Přítomní radní (Eva Smutná, Milena Hanušová za TOP09, Martin Polach- ANO , Antonín Nechvátal -SZ, Jan Lacina - STAN)občanům slíbili že v brzké době uspořádají kvalitní anketu, výsledky s občany znovu proberou a při dalším setkání se pokusí nalézt co nejlepší řešení, které by vyhovovalo alespoň většině místních.
Držte palce.

Milena Hanušová

milena.hanusova@centrum.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme