Nové hřiště Na Smetance se začíná stavět, jeho odpůrci se tomu dál snaží zabránit

12. 7. 2018

V těchto dnech začíná výstavba nového sportovního hřiště při ZŠ Na Smetance. Městská část Praha 2 tak plní svůj slib, že učiní toto místo na rozhraní ulic Na Smetance a Italská atraktivním pro školáky a děti z nejbližšího okolí.

Na pozemku o rozloze 2419 metrů čtverečních, který patří městské části Praha 2, vznikne multifunkční sportovní hřiště pro míčové hry. Nové hřiště bude sloužit jako sportovní zázemí při hodinách tělesné výchovy i mimoškolních aktivitách žáků ZŠ Na Smetance. Postupně jej začnou využívat i děti z ostatních základních a mateřských škol v Praze 2. Vstup tam bude mít i veřejnost, a to zejména o víkendech a ve večerních hodinách.

Na výstavbu multifunkčního hřiště je vydáno platné stavební povolení. Stavba měla začít již před několika měsíci, ale realizaci bránily právní obstrukce různých občanských a ekologických aktivit. „Pro mě je naprosto nepochopitelné, jak může někdo vynaložit tolik úsilí ve snaze zabránit školním dětem ve sportování. Zkoušejí všechno možné, naposledy se angažoval jistý spolek vznesením námitky podjatosti celého úřadu městské části i starostky v řízení o povolení kácení dvou javorů klenů a jednoho trnovníku akátu,“ uvedl místostarosta Prahy 2 Michael Grundler.

Stavební práce značně komplikuje fakt, že je třeba se při nich vyhýbat stromům, na jejichž kácení zatím není vydáno povolení. Na financování stavby hřiště městská část využije šestnáctimilionovou investiční dotaci z rozpočtu hlavního města Prahy.

Štítky
Osobnosti: Michael Grundler
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme