Nová koalice Prahy 14: Spojené síly pro Prahu 14, ODS a Piráti

31. 10. 2018

Po několika týdnech jednání, která začala hned po říjnových komunálních volbách, má městská část Praha 14 novou koalici. Tvoří ji Spojené síly pro Prahu 14 (koalice TOP 09, STAN a KDU-ČSL), ODS a Piráti. Starostou bude Radek Vondra z TOP 09.

V opozici zůstanou hnutí ANO 2011 a Nezávislí – Naše Čtrnáctka. Koaliční smlouvu strany podepsaly dnes, tedy krátce před ustavujícím jednáním zastupitelstva městské části.

Zastupitelstvo MČ Praha 14 má celkem 31 členů, nová koalice obsadí 21 mandátů.  „Výsledek voleb v naší městské části byl pro mě velmi milým překvapením. Nejen, že jsme jako Spojené síly pro Prahu vyhráli, podařilo se nám získat 11 mandátů. Je to velká radost, ale také velký závazek. Všem, kteří nás volili, bych chtěl poděkovat za důvěru. Uděláme vše pro to, abychom ji nezklamali,“ říká Radek Vondra, lídr Spojených sil Pro Prahu (za TOP 09).

Již potřetí v řadě se stane starostou městské části a na starosti bude v tomto volebním období mít územní rozvoj, rozpočet a ekonomiku. Pod další zástupce Spojených sil pro Prahu 14 bude gesčně spadat školství, kultura, sport a volný čas, zajišťování financí z dotačních programů, životní prostředí, část investic, místní Agenda 21, komunikace a strategické plánování. ODS bude mít na starosti bytovou politiku, správu majetku, bezpečnost a informatiku. Piráti budou zodpovídat za oblasti dopravy a dopravních investic, ochranu veřejného prostoru proti vandalství, sociální péči, zdravotnictví a komunitní plánování sociálních služeb.

„Jako TOP 09, potažmo jako Spojené síly pro Prahu 14 máme pod sebou významné gesce, což nám umožní posunout Čtrnáctku zase o kus dál. Nechceme se vymezovat, ale udržet kontinuitu, tedy pokračovat v tom dobrém, co se za posledních osm let podařilo,“ dodává Vondra.

TOP 09 Praha 14

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme