Náměstek pražského primátora, ing. Pavel Richter (TOP 09) v pátek 16. 11. 2012 v 15 hod. slavnostně otevře ulici Josefa Houdka

15. 11. 2012

Dne 16. 11. 2012 Pavel Richter spolu s dalšími představiteli městské částiPraha – Lipence a zhotoviteli stavby přestřihne pásku a tím symbolicky uvede do provozu kompletně rekonstruovanou ulici Josefa Houdka. Díky osobnímu zapojení náměstka Richtera se podařilo ušetřit a z investovaných peněz vybudovat mnohem více, než bylo původním záměrem.

Osobní nasazení Pavla Richtera (TOP 09) v předražených veřejných zakázkách, které „zdědil“ po předchůdcích, přineslo úspory.  Na částce 160 milionů korun (bez DPH), vysoutěžené firmou Eurovia na obnovu ulice Josefa Houdka se díky jeho zásahu ušetřilo 6,4 milionů korun. Z uspořených prostředků byla částečně revitalizována ulice Jílovišťská, jenž po dobu uzavírky fungovala jako objízdná trasa.  Revitalizací objízdné trasy s rekonstrukcí podkladních vrstev, rozšířením a odvodněním se ušetřila investice ve výši kolem 60 milionů korun na opravu podlepůvodního územního rozhodnutí. Tak bude tato vozovka sloužit minimálně dalších dvacet let.

V ulici Josefa Houdka, která se slavnostně otevře 16. 11. 2012, šla obnova do hloubky. Kromě vlastní silnice a vybudování objektů, jako je např. dešťová kanalizace, opěrné a zárubní zdi, reliéfní dlažba chodníků, opevnění svahu, zábradlí, nové autobusové zastávky a veřejné osvětlení, došlo díky této stavbě i k dořešení zásobování obyvatel pitnou vodou z vodojemu Havlín, která vyřeší situaci celého zabydleného i rozvojového území Lipenců.

Kvalita, mající vliv na životnost celé stavby, byla kontrolována novou metodou 3D. Ta spočívá v zaměření pomocí technologie laserového skenování, kterým se měří jednotlivé tloušťky vrstev v celé ploše rekonstruované komunikace.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme