Na zahradě ZŠ Bratří Venclíků se propadla půda. Bezpečnost dětí není ohrožena

3. 4. 2018

V pondělí 2. 4. 2018 se propadla půda na zahradě ZŠ Bratří Venclíků na Černém Mostě. Událost se naštěstí stala v době, kdy zahrada nebyla využívaná. Kráter je hluboký dva až tři metry a v průměru má zhruba čtyři metry.

V propadu jsou patrné zbytky podzemní technické stavby – a to přesto, že nejen v tomto místě, ale ani v blízkém okolí, nejsou vedeny žádné inženýrské sítě a ani zde není v dokumentaci žádná podzemní stavba zanesena. Jednou z pracovních verzí je, že se jedná o plánované napojení teplovodu pro školu, které však nebylo využito.

Přestože budova školy není ohrožena a stejně tak není ohrožen ani její provoz, je do určení důvodu propadu a odstranění všech rizik zakázán vstup na školní zahradu.

„Dnes na místo dorazili baňští záchranáři a zástupci magistrátů. Na základě průzkumu, který zde odborníci provedou, připravíme návrh řešení situace. Zároveň proběhne průzkum celého pozemku školy, aby byly vyloučeno jakékoliv riziko propadu na jiném místě,“říká starosta Prahy 14 Mgr. Radek Vondra.

Městská část je v intenzivním kontaktu se zástupci školy a jejich prostřednictvím také s rodiči dětí, kteří do školy docházejí. Okolí propadu je zajištěno zábranami, statika budov není narušena ani ohrožena.

Štítky
Osobnosti: Radek Vondra
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme