Mlejnsý se opět mýlí, Klaus patří do šuplíku

22. 1. 2013

Současný starosta MČ Praha 11 Dalibor Mlejnský(ODS) nemá dle mého názoru žádné morální oprávnění kritizovat starosty, kteří se rozhodli sundat portrét prezidenta republiky Václava Klause, jenž tak vyjádřili svůj občanský postoj na prezidentem udělenou amnestii.

Stranou ponechme, že sám Mlejnský (ODS) patří do šuplíku, neřkuli do starého železa, respektive do minulosti. Ve veřejném životě by pro člověka jeho typu již nemělo být místo, tento názor zastávám předně s ohledem na skutečnosti odhalené v nedávné době médii o jeho osobě, tedy konkrétně, že mu až příliš často volal pražský kmotr Janoušek, a že opsal svou diplomovou práci, další prohřešky jako například sponzoring KSČM na Praze 11 z veřejných peněz ponechme na další článek.

Předmětná amnestie prezidenta republiky je napadána ze všech stran. Veřejnost je především zděšena a šokována, tím že amnestie zasahuje do živých kauz, které se navíc týkají nejzávažnějších hospodářských kauz a případů tzv. tunelování, dále je třeba již nyní konstatovat, že amnestie neobstála ani před odbornou veřejností. Jen příkladmo uveďme vyjádření předsedy Ústavního soudu P. Rychetského, který přípravu amnestie nazval diletantismem a elementární neznalostí věci, v podobném duchu se vyjádřila i předsedkyně Nejvyššího soudu E. Brožová či bývalá ústavní soudkyně E. Wagnerová a mnoho advokátů, kteří upozorňují především na fakt, že se zásadně ztíží postavení poškozených a jen obtížně se budou domáhat náhrady škody.

Občanský postoj starostů, kteří sundávají portrét prezidenta republiky, a nenásilným způsobem, tak dávají najevo svůj nesouhlas s rozhodnutím prezidenta, je proto pochopitelný, mají na něj stejné právo jako prezident pro svou nepřipravenou a hloupou amnestii, a já jej osobně podporuji! Jen silná a sebevědomá občanská společnost, která již nebude tolerovat

morální prohřešky a nonsenzy politiků, může naši zemi posunout blíže k západoevropským demokraciím.

Jan Stárek, zastupitel
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme