Mladí kandidáti do podzimních komunálních voleb se sjeli do Prahy na třídenní víkendový workshop

10. 8. 2018

Třicítka mladých kandidátů do podzimních komunálních voleb – od Ostrova u Karlových Varů po Ostravu a od České Lípy po Uherské Hradiště – se sjela do Prahy na třídenní víkendový workshop, který začínajícím politikům poskytl velké množství informací, rad a zkušeností od odborníků, akademiků a zkušenějších mladých politiků.

„Nemyslete pouze ve svém čtyřletém období. Jakoukoliv vizi budete mít, zarámujte ji do dlouhodobé koncepce,“ kladla mladým lidem na srdce architektka a urbanistka Kristýna Stará a starosta Velatic u Brna Jan Grolich zdůraznil: „Komunální politika je o lidech. Musíte pro ostatní něco dělat, abyste se dostali do povědomí, nejen tak přijít a říct: Tak jo, budu kandidovat.“

„Rozmluvte lidi. To je váš největší úkol,“ zdůraznil zase Jan Urban, novinář, spisovatel, pedagog, bývalý disident a spoluzakladatel Občanského fóra, který si uspořádání workshopu velmi pochvaloval: „Na tohle setkání čekám třicet let.“

Sobotní část setkání zahájil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který účastníky přivítal v Galerii 1. „Jak tento workshop, tak celá práce spolku Mladí občané jsou velmi užitečné, protože poskytují motivaci i důležité informace a zkušenosti mladým lidem, kterým není lhostejné směřování jejich obcí a měst a kteří jinak nemají příliš možností se o komunální politice a fungování samosprávy i státní správy dozvědět víc,“ ocenil Oldřich Lomecký.

Víkendový workshop byl určen mladým začínajícím politikům od osmnácti do třiceti let z celé České republiky. Jeho program zahrnul vše od financování komunitních projektů přes rétoriku až po politický marketing.

Zdroj: https://www.praha1.cz/jsem-mlady-a-chci-kandidovat/

Štítky
Osobnosti: Oldřich Lomecký
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme