Město nemůže být dojnou krávou pro volební lídry ČSSD

16. 8. 2017

Podle veřejně dostupných informací firmy spojené s členy ČSSD (včetně bratra náměstka primátorky Petra Dolínka) získaly zakázky od hlavního města a městských společností odhadem ve výši 1,5 miliardy korun. Jde o společnosti Premio Invest, Lasesmed a Ecomyčka. Tyto informace vedou k vážnému podezření na existující sociálnědemokratickou klientelistickou síť, která je napojena na náměstka pražské primátorky Petra Dolínka.

"Nejsme soudci, kteří rozhodují o vině či nevině, ale v případě tak vysoké funkce ve vedení města jde o především o ztrátu důvěry občanů," říká ke kauze Martin Dlouhý, pražský zastupitel a předseda pražské TOP 09.

"To, že úklidové firmy napojené na ČSSD reprezentované současným volebním lídrem Petrem Dolínkem sají z městského rozpočtu řádově stovky miliónů korun je naprosto alarmující. Od paní primátorky očekáváme odpovídající kroky, které povedou k zamezení této praxe, a to do nadcházejícího zářijového zastupitelstva," dodává Václav Novotný, předseda klubu TOP 09 a Nezávislých.

Klub TOP 09 a NEZ