Manhart: Nebudeme regulovat taxislužbu stanovením minimální ceny za kilometr, doplatil by na to zákazník

5. 3. 2012

Taxikáři se ve středu chystají na průjezd Prahou za stanovení minimálních cen. Tento požadavek však radní Manhart odmítá, protože je to zásah do volné soutěže.

„Za požadavkem některých taxikářů na stanovení minimální ceny, je snaha eliminovat konkurenci, která jezdí levněji. Fakticky by tím došlo k omezení volné soutěže, kde cena patří mezi jednu z hlavních konkurenční ch výhod. Tento požadavek je tak pro nás jako liberální stranu ideově nepřípustný“, říká k požadavkům některých taxikářů Lukáš Manhart , radní pro legislativu.

V současné chvíli MHMP stanovuje pouze maximální cenu, která je rovna 28 Kč / 1 km. Dále magistrát upravuje podmínky pro standardy pouze těch vozidel, jež využívají zhruba 300 stanovišť taxi.

„Záleží vždy na zákazníkovi.  Pokud chce jezdit limuzínou, musí logicky připlatit proti zákazníkovi, kterému stačí k převozu Škoda Felicie. Pokud je po takových službách za nižší ceny poptávka, tak ji chceme vyhovět. Nechceme lidem diktovat, jakým taxi smí jezdit“, uzavírá Manhart.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme