Máme zastoupení v Radě Evropy

MUDr. Gabriela Pecková se stala místopředsedkyní podvýboru pro otázku dětí

28. 4. 2017

TOP 09 Praha blahopřeje poslankyni MUDr. Gabriele Peckové ke zvolení místopředsedkyní podvýboru Rady Evropy. Poslankyně TOP 09 a členka pražské organizace, dlouholetá soukromá lékařka v oboru interní medicíny a revmatologie MUDr. Gabriela Pecková byla jednomyslně zvolena místopředsedkyní podvýboru pro otázku dětí. „Ochrana dětí a zajišťování jejich práv, vzdělávání, zdravotní péče, bezpečný domov i základní materiální zabezpečení je klíčové pro budoucnost společnosti jako takové, proto má tato práce smysl a nejvyšší prioritu,“ prohlásila po svém zvolení poslankyně Pecková.

Rada Evropy je mezinárodní organizace spojující 47 zemí Evropy. Tato instituce je nezávislá na Evropské unii a funguje na principu diskuze a hledání společných řešení v ekonomických, sociálních, kulturních, vědeckých, právních a administrativních otázkách a v udržování a rozvoji základních lidských práv a svobod.

"Jsem opravdu potěšen tím, že bude Českou republiku zastupovat právě naše kolegyně Gabriela Pecková. Jako lékařka je ženou na svém místě," uvedl Martin Dlouhý, předseda pražské organizace TOP 09.

Eva Marečková

krajská manažerka TOP 09 Praha