Majetek Prahy online. Hlavní město spustí v dubnu další nástroj k přehledu majetku

6. 3. 2019

Magistrát hlavního města Prahy připravuje další nástroj, který povede k transparentnosti v oblasti nakládání s majetkem. To je jeden z hlavních cílů, který si stanovil radní Jan Chabr. Provoz „Majetkového informačního portálu“ odboru hospodaření s majetkem pražského magistrátu bude zahájen 1. dubna 2019. Je to další krok v transparentnosti po úspěšném spuštění Realitního portálu hl. m. Prahy, kde jsou pravidelně zveřejňovány všechny aktuální nabídky prodeje a pronájmu nemovitostí v majetku města.

„Majetkový portál Praha prezentuje jednoduchým, transparentním a přehledným způsobem výsledky činností odboru hospodaření s majetkem, a to nejen pro odborné instituce či veřejnou správu, ale i pro širokou veřejnost. Takto budou mít možnost všichni nahlédnout k nám pod pokličku, protože i veřejnost má právo znát tyto informace,“říká radní Jan Chabr.

„Celý systém je nastaven velmi detailně, vkládají se do něj data poté, co jsou získána z evidence majetku a je ověřena jejich správnost. V první fázi je web koncipován jako statický, data se nahrávají ručně ze systému. Ale chceme jít dále. Aktuálně probíhají přípravné fáze a testování pro napojení na systém evidence majetku tak, aby se z něho data generovala automaticky,“ dodává Jan Rak, ředitel odboru hospodaření s majetkem pražského magistrátu.

Zakázku dostala na starosti společnost PricewaterhouseCoopers Česká republika s.r.o. Majetkový portál Prahy je součástí aktivit oddělení poradenských služeb pro veřejný sektor - týmu zaměřeného na vytváření jednoduchých, rychlých a efektivních platforem pro komunikaci vedení úřadů a měst s občany.

Štítky
Osobnosti: Jan Chabr
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme