Krnáčová tápe s řešením pražské dopravy, TOP 09 nabízí jasné řešení

14. 6. 2017

Po včerejším jednání Rady hlavního města Prahy, kdy vedení města symbolicky vzalo na vědomí nicneříkající materiál v zásadě jen popisující dosavadní přípravu výstavby Městského okruhu, máme důvodné obavy, že vedení metropole v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) chce s dalším rozvojem dopravní infrastruktury v Praze nadále otálet. Nehodláme tomu nečinně přihlížet a pro další rozvoj Prahy nabízíme konkrétní řešení. 

Pražská koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice KDU-ČSL, Starostů a Zelených není schopna se shodnout kam dál s řešením pražské dopravy. Spory kolem pokračování výstavby městského okruhu ukazují, že se neshodnou ani v základních východiscích. Proto nabízíme sérii přesných návrhů, které by pražské dopravě a Pražanům ulehčili každodenní život.

„Zatímco primátorka Krnáčová nemá řešení, TOP 09 má jasnou a komplexní představu o budoucnosti dopravy, které lze shrnout do několikabodového dopravního programu pro Prahu.“ říká Martin Dlouhý, předseda pražské TOP 09 Praha a pražský zastupitel.

 

Návrhy TOP 09 k lepší dopravě v Praze: 

  1. Všemi dostupnými prostředky podporovat dostavbu vnějšího, tzv. Pražského okruhu, za jehož dostavbu je odpovědný stát.
  2. Co nejrychleji pokračovat v přípravě a následné dostavbě vnitřního, tzv. Městského okruhu včetně radiálních a dalších navazujících komunikací.
  3. Co nejrychleji dokončit přípravu a zahájit stavbu trasy metra D.
  4. Studií prověřit možnost prodloužení trasy metra C směrem na Uhříněves.
  5. Připravovat výstavbu nových tramvajových tratí.
  6. Podporovat výstavbu železničního spojení s letištěm.
  7. Dokončit program pražské dopravy bezbariérové.
  8. Připravit podmínky pro výstavbu nového mostu přes Vltavu, včetně tramvajové tratě (tzv. Dvorecký most).

 

Eva Marečková 

krajská manažerka TOP 09 Praha

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme