Koaliční loutky nezvedly ruku pro Městský okruh. Klub TOP 09 a nezávislých proto opustil sál.

15. 6. 2017

Pražští zastupitelé za TOP 09 odmítají nečinně přihlížet totální neschopnosti pražské vládnoucí koalice, a proto se v návaznosti na výsledky jednání dnešního zastupitelstva rozhodli demonstrativně opustit jednací sál. Klíčovým bodem dnešního jednání bylo jedno z nejzásadnějších pražských témat, a to dokončení Městského okruhu.  

Koalice v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) se v této věci nedokáže shodnout, a tím toto zásadní dopravní řešení potřebné pro celou Prahu dlouhodobě odkládá. Zastupitelé za TOP 09 proto současné koalici na dnešním jednání nabídli svých 12 hlasů, aby v této otázce došlo k zásadnímu posunu a Praha tak nemusela nadále stagnovat. 

“Naše hlasy jsme nabídli naprosto nezištně, neagresivně a konstruktivně, a to za účelem toho, aby tato zásadní dopravní stavba byla konečně realizována a Pražané by se tak konečně mohli dočkat toho, co očekávají celé roky. Koalice však ani s touto pomocí TOP 09 nebyla ochotná učinit zásadní krok k dokončení Městského okruhu a dala tím jasně najevo, že jí nezajímá rozvoj města, ani Pražané a že má zájem jen o své setrvání ve funkcích,” uvedl k tomu předseda zastupitelů za TOP 09 Václav Novotný.

Na protest proti tomuto nezodpovědnému kroku současné pražské koalice zastupitelé za TOP 09 demonstrativně opustili jednací sál a zanechali zde pouze své papírové makety. „Loutková koalice si zaslouží loutkovou opozici," dodává předseda klubu TOP 09 a nezávislých. " Nikdo ze zastupitelů již nebyl ochoten se dále osobně podílet na tomto divadle v neprospěch Pražanů,“ uzavírá Václav Novotný.

Eva Marečková

krajská manažerka TOP 09 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme