Koalice TOP 09 a Starostové a nezávislí otevírá kandidátku dalším subjektům

27. 6. 2018

Volební koalice TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí pro podzimní volby do pražského zastupitelstva potvrdila spolupráci s dalšími politickými subjekty pro nadcházející volební období do pražského magistrátu. Na kandidátce se tak objeví zástupci dalších demokratických stran.

„Plníme slib, který jsme dali Pražanům na jaře, že Prahu vrátíme mezi moderní evropské metropole. K tomu potřebujeme širokou podporu a jsem rád, že se nám ji daří nacházet. Proto vítám spolupráci s odborníky z řad KDU-ČSL, Demokratů Jana Kasla, nebo LES,“ říká Jiří Pospíšil, předseda TOP 09 a kandidát Spojených sil na primátora Prahy.

Předseda pražských Starostů Petr Hlubuček dodává: „Spolupráce magistrátu s městskými částmi je klíčová, aby Praha fungovala jako celek, proto propisujeme tuto spolupráci i na komunální úroveň a v mnohých městských částech budeme stavět společné kandidátky.“

„Jsem rád, že jsme se domluvili a spojili se ve prospěch Pražanů. Praha potřebuje shodu mezi demokraty, která umožní představit dlouhodobý program rozvoje města,“ dodává Jan Wolf (KDU-ČSL), současný radní hlavního města Prahy pro oblast kultury, památkové péče, výstavnictví a cestovního ruchu.

Osobnosti: Jiří Pospíšil