Kdo zaplatí špatná rozhodnutí radnice MČ Prahy 10?

Tisková zpráva zastupitelů TOP 09 na Praze 10 a Jaromíra Štětiny, senátora za Prahu 10

28. 6. 2011

Koaliční strany ODS a ČSSD vládnoucí MČ Praha 10 se snaží zalepit díru, kterou v rozpočtu MČ může způsobit problematická investice přes společnost Key Investment také na úkor občanů.

I přes to, že bude koalice ODS a ČSSD pravděpodobně nucená odepsat velkou část z dvou set milionů korun, které svěřila společnosti Key Investment, (více na http://www.ct24.cz/regionalni/126064-praha-10-dostala-zlomek-penez-od-key-investments/), neopouští své sporné investiční záměry.

V souvislosti s tím se koalice ODS a ČSSD rozhodla předložit k projednání zastupitelstvu na jeho schůzi, která se bude konat 29. června od 13 hodin bod, na jehož základě chce prodat nemovitosti s byty obsazenými nájemníky z řad občanů Prahy 10 ve veřejné soutěži, a to i přes to, že se jedna z těchto stran zavázala ve svém volebním prohlášení zamezit vlivu developerů na Praze 10.

Podle záměru koalice, vedené ODS v čele se starostou Milanem Richterem, by nájemníci nemohli uplatnit předkupní právo na byt, který užívají, ale měli by mít pouze možnost dorovnat nejvyšší nabídku, vzešlou ze soutěže. Jedním usnesením chce ODS a ČSSD schválit tento prodej domů s nájemníky, zároveň schválit  vyplacení  odstupného ve výši 37 milionů korun za ukončení nájemní smlouvy na Penzion Malešice firmě TOMMI–holding, spol. s r.o. a rozhodnout o rozsáhlé přestavbě tohoto penzionu.

„Kde je deklarovaná otevřenost radnice a pana starosty vůči občanům a občanským iniciativám? Jedná se o staronový podfuk vedení radnice,“ říká zastupitel za TOP 09 Michal Narovec. Odstupné i přestavba má být podle návrhu financována z peněz získaných prodejem domů obsazených nájemníky.

„Není možné, aby radnice Prahy 10 své ztráty hradila z peněženky občanů,“ říká Jaromír Štětina, senátor zvolený ve volebním obvodě Prahy 10.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme